НОВИНИ

На Прикарпатті заклало 10 га лохини

05.12.2019 12:27
6210_0

Фермерське господарство «Прикарпаття Агро» спеціалізується на вирощуванні чорниці канадської. Нещодавно тут було закладено нову плантацію лохини площею 10 га. Повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Зазначається, що цьогоріч у господарстві було проведено підготовку ґрунту та здійснено посадку ягідних насаджень сортів Блюкроп Дол, Дюк 120, Еліот Д2 на площі 10 га.

«Весь посадковий матеріал сертифікований. При підборі сортів врахована їх стійкість до низьких температур, а також хвороб, що дасть змогу застосовувати мінімальну кількість засобів хімічного захисту рослин», — йдеться в повідомленні.

На сьогодні цю культуру вже вирощують майже в усіх регіонах України, де дозволяють природні умови та ґрунти. З кожним роком збільшується площа під нею. Основною причиною цього є ціна, адже лохина — найдорожча ягода серед тих, що вирощують у країні.

«За результати виїзної перевірки комісії з питань розгляду заяв про компенсацію та документів, наданих суб’єктами господарювання за програмою «Державна підтримка розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними» було прийнято рішення, що ФГ «Прикарпаття Агро» має право на отримання часткового (до 80%) відшкодування вартості придбаних саджанців за рахунок бюджетних коштів», — повідомили в ОДА.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: