НОВИНИ

На Прикарпатті у річку виявили скид відходів тваринного походження

11.02.2021 18:36
7

Івано-Франківські рибпатрульні виявили скид відходів тваринного походження у річку Нараївка на Прикарпатті. Про це повідомляє “Галка”, пише agronews.ua.

9 лютого рейдова група рибпатрульних, реагуючи на інформацію від громадян про скид з труби рідини темно-червоного кольору у річку Нараївка, здійснила виїзд в смт. Більшівці Більшівської ТГ Івано-Франківського району.

З-під огородженої території підприємства, що займається забоєм тварин, виявлено трубу, через яку здійснювався скид рідини, схожої на кров. Рибоохоронцями на місце події викликано спеціалістів Державної екологічної інспекції Карпатського округу, які здійснили забір рідини для лабораторного аналізу.

Також, з метою з’ясування усіх обставин інциденту, на місце викликано правоохоронців Галицького ВП Тисменицького ВП ГУНП в Івано-Франківській області, проте, їх не впустили на територію підприємства.

“Нас викликали на місце події і ми зафіксували скид відходів у водойму, ‒ розповів Любомир Стрембіцький, керівник рибоохоронного патруля Івано-Франківської області”, ‒ Нараївка впадає в річку Гнила липа, яка є притокою Дністра. За інформацією громадян, такі скиди відходів тваринного виробництва річку Нараївка є систематичними. Скид відходів тваринного походження (крові) є надзвичайно небезпечними не лиш для природного середовища, але і для людей».

Нагадаємо, що в Україні для захисту екології законодавчо закріплять правило «забруднювач платить».


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: