НОВИНИ

На Прикарпатті готують для фронту тонни домашніх ковбас і вареників

29.03.2022 14:07
01

Перше, друге і навіть десерт – мешканці Прикарпаття готують військовим на передову. Це тонни домашньої ковбаси, десятки тисяч кілограмів вареників та тисячі смаколиків. Інгрідієнти зносять – хто що може, а потім готують за добре перевіреними рецептами. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

На шкільній кухні у Калуші кипить робота. Жінки чистять картоплю.

«Ми переміщені особи і в кожного є совість – маєм щось робить. Наші діти нас захищають,  а ми маєм робити», – кажуть вони.

Тут готують борщ та різноманітні супи. У вакуумному пакуванні, аби хлопці на передовій просто залили суміш окропом. Зберігається такий напівфабрикат щонайменше місяць.

«І це із однієї порції буде дві. Він дуже густий, наваристий», – каже співініціатор ідеї Владислав Овчінніков.

Ідея вакуумного фасування перших страв належить двом київським рестораторам. Вивозячи з-під обстрілів сім’ї, вони прихопили зі свого бару спеціальний апарат – вакуумний пакувальник. І тут, в тилу, почали готувати на передову. Продукти –  сотнями кілограмів зносять калушани.

«Вчора нам вдалося зробити 218 пакетів – це 654 порції – вже розведеного буде. Але збільшуємо», – каже Владислав.

До війни пан Міраб мав ресторан грузинської кухні у Харкові. Нині  у Калуші фронтове меню урізноманітнює супом харчо.

Тим часом у Коломиї на кухні пораються працівниці місцевих музеїв. «2 роки мінімум вона стояти буде. Навіть у польових умовах, бо проходить сильну термічну обробку – при температурі 110», – розказують про свої страви волонтерки.

Квасоля з ребрами, домашні ковбаски, тушена капуста з м’ясом, вареники, зрази, голубці.

«Кожен наш вареник ми вкладаємо всю свою любов, найкращу нашу енергетику. Ми сподіваємося, коли наші продукти будуть їсти військові, їм це принесе удачу,  сили», – кажуть жінки.

Шалено втомлюються, але інакше не можуть. Успішного фронту без надійного тилу, кажуть, не буває. «Переробляємо по 300 кг смальцу, ковбаси – цю тару треба перемити. Є дівчата, які не витримують, падають. Але ми не здамося. Миру нам не треба – лише перемога», – кажуть волонтерки.

“Вітамінна бомба від Махна”, “Бойовий батончик “Бандерівський” – в Івано-Франківську з вівсяних пластівців, сухофруктів та меду волонтерки роблять енергетичні батончики.

Батончики відправляють у найгарячіші точки України. А віднедавна їх додають і до сухпайків льотчиків.

Читайте також: В Україні торговельні мережі змінили роботу в умовах війни.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: