НОВИНИ

На Прикарпатті фермерка потерпає від рейдерів

29.07.2021 12:34
Foto-42-1080x675

В однієї з родин на Прикарпатті невідомі намагаються відібрати 7 га поля. Люди багато років там займаються фермерством, збирають зараз гроші, щоб купити техніку, однак недавно на їхній території почали з’являтися молодики зі зброєю і не дають працювати. Про це повідомляє РепортеР, пише agronews.ua.

Родина зверталася в поліцію, але марно. Жінка переконана – в них хочуть забрати ділянку, щоб звести там відпочинковий комплекс, пише Репортер .

Ганна Коростій – фермерка, яка живе в селі Вільшаниця Тисменицького району. Вона має три га поля в одному місці, ще чотири – в іншому. На одному жінка посіяла пшеницю, на іншому планувала посадити сою.

Та цього разу, коли на поле заїжджали трактористи обробляти ріллю, їм погрожували ножами люди, які оселилися на території ставу, що межує з полем.

“Ми почали обробляти поле. Вони почали нас звідти виганяти, – каже житель Вільшаниці Броніслав Арламовський. – Потім приїхали хлопці з Франківська і нас вульгарно вигнали з поля. Ми поїхали, не хотіли ризикувати тракторами”.

Спочатку поле хотіли купити, далі вирішили забрати. Ганна Василівна переконана: тут хочуть будувати відпочинковий комплекс. Захистити жінку нікому: чоловік помер, а син поїхав на заробітки, аби купити техніку. За словами жінки, місцева влада знає про ситуацію.

Ще у 2012 році сільська рада дала дамбу в оренду із зобов’язанням зробити водний паспорт. Саме він дає право користуватися територією. Утім, жодного документа не виготовили. Тим часом, на ставі з людей за відпочинок беруть гроші. Місцеві доступу до води взагалі не мають.

Журналістам знайти власників не вдалося. Рейдерство – так називають ситуацію і мешканці, і влада. Але профільні служби не реагують на звернення пані Ганни.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: