ВАЖЛИВО

На посаду голови ПАТ «Аграрний фонд» лобіюють людину з оточення Януковича

29.10.2019 17:32
59db51ecb-1024x683

На посаду голови ПАТ«Аграрний фонд» лобіюють людини з оточення колишнього президента Віктора Януковича – Геннадія Супіханова, сина колишнього аграрного міністра. Про це пише аналітик аграрного ринку Іван Киричевський у своєму блозі.

XA «Сімейний підряд», або Як «Аграрний фонд» потрапив під приціл «сірих кардиналів» АПК часів Януковича». Нагадаємо, що раніше міністр економіки Тимофій Милованов повідомив про звільнення голови «Аграрного фонду» Андрія Радченка.

«Милованов змістив голову правління ПАТ «Аграрний фонд» Андрія Радченка, на заміну якому готують людини з орбіти Льовочкіна…

Найпоширенішою на агроринку стала версія, що з подачі голови УКАБ Алекса Ліссітси замість Радченка Милованов призначить Геннадія Супіханова, сина колишнього міністра аграрної політики (часів Кучми кінця 90-х) Бориса Супіханова. Від питань ЗМІ про подібні плани Милованов ухилився», – пише автор блогу.

За словами Киричевського, Супіханов-молодший вже встиг зареєструвати в системі 23 жовтня 2019 року декларацію, як претендент на посаду в.о. голови «Аграрного фонду».

«За неофіційною інформацією, яка циркулює в урядових коридорах, виправляти цей «ляп» буде Тарас Висоцький як заступник Милованова і креатура Ліссітси. Ключовим завданням Висоцького стане організація видимості можливого конкурсу на посаду голови «Аграрного фонду». В якості статистів використовують ще двох кандидатів, крім Супіханова-молодшого. Ну а Ліссітса на даний момент грає роль «агрокардинала» і довіреної «кешмена» агросектора при Мінекономіки», – пише автор блогу.

Аналітик аграрного ринку Іван Киричевський пише, що Супіханов-молодший був не дуже вдалий управлінець в держсекторі АПК: «Офіційно він в останнє десятиліття очолював два кар’єра – Нигинський та Мурафський (вони знаходяться на балансі Мінагрополітики, хоча і є непрофільними підприємствами). Перший з них  має 7 млн ​​грн податкового боргу при статутному капіталі в 5,8 млн грн, другий –  млн грн боргу з податків при 296 тис.грн статутного капіталу».

За словами автора блогу, Суханов-молодший пов’язаний з колишнім нардепом-регіоналом Сергієм Льовочкіним через компанію  «Народна позика» (свого часу очолюване ним ДП (Мурафського кар’єра) взяв кредит, борги по якому росли. «Справа в тому, що фактичним контролером «Народної позики» -«кредитора» нашого персонажа – є Єгор Русин, людина Олександра Пузанова, одного з ключових людей Льовочкіна в київській політиці. Русин в 2015 році очолював Наглядову раду «Київенергохолдинг» за квотою Льовочкіна…», – пише Киричевський.

Більше деталей читайте в блозі за посиланням.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: