НОВИНИ

На Полтавщині у браконьєра вилучено 100 кг незаконно виловленої риби

27.04.2021 14:36
brakonerstvo-scaled

Чоловік за допомогою ліскової сітки загальною довжиною близько 200 метрів незаконно виловив близько 100 кілограмів риби різних видів. Своїми діями порушник завдав збитків природному середовищу на понад 212 тисяч гривень. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції, пише agronews.ua.

27  квітня, близько 3:40, рейдова група у складі водних поліцейських, дільничних офіцерів відділу №2 Кременчуцького районного управління поліції та інспекторів рибоохоронного патруля Полтавщини виявили чоловіка, 1976 року народження, який незаконно виловлював рибу на Кременчуцькому водосховищі, поблизу села Максимівка, Кременчуцького району.

Слідчо-оперативною групою із залученням інспекторів полтавського рибоохоронного патруля речові докази вилучено.

За вказаним фактом слідчий, під процесуальним керівництвом прокуратури,  розпочав кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення правопорушнику про підозру. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, з 1 квітня діє заборона на вилов у нерестовищах риби та інших водних біоресурсів. Заборона діє на Кременчуцькому та Кам’янському водосховищі у межах адміністративної території Полтавської області – з 25 березня по 9 червня (включно). На інших рибогосподарських водних об’єктах  – з 1 квітня по 20 травня (включно), в придаткових системах річок з 1 квітня по 30 червня.

Читайте також: на Миколаївщині виявлено браконьєрів з червонокнижним уловом.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: