На Новооржицькому цукровому заводі запустять пілотний проєкт з виробництва інвертованого цукрового сиропу. Вихід першої партії нової продукції запланований на серпень 2021 р. Про це повідомила пресслужба агропромхолдингу «Астарта-Київ», пише agronews.ua.
В компанії вважають, що основними споживачами інвертованого сиропу стануть українські бджолярі.
«Цей продукт може використовуватися для підгодівлі бджіл, оскільки засвоюється на рівні меду. Таким чином, бджолярі підвищать ефективність пасік, впровадять сучасні технології та збережуть лідерські позиції виробництва меду у світі», — відзначив куратор проєкту Іван Чепак.
Інвертований цукровий сироп користується попитом і у кондитерській промисловості. Тому, у разі успішної реалізації пілотного проєкту, компанія планує збільшити обсяги виробництва сиропу і розширити ринки збуту цієї продукції.