НОВИНИ

На Полтавщині виготовляють унікальне морозиво

20.12.2021 16:02
1f116db6e55774a834616bd21922b532

Життєві обставини змусили Ірину Бабич з Полтави, яка тривалий час працювала в банку, поїхати до села та впорядкувати справи у фермерському господарстві батьків. Але жінка настільки захопилася справою, що покинула успішну банківську кар’єру та назавжди переїхала до села Черемушки на Полтавщині, аби керувати там невеликим ягідним господарством, вирощувати суницю садову та займатися її переробкою. Про це повідомляє jagodnik.info, пише agronews.ua.

“Спочатку я не мала жодного уявлення про фермерство та про те, що робити з цією землею. Але від цього неможливо відмовитися, навпаки – хочеться постійно вдосконалювати та розширювати господарство. Завдяки однодумцям та односельцям, які мене підтримували, зараз я маю певні знання та надбання”, – розповідає фермерка.

Після звільнення з банку та переїзду жінка продовжувала справу батька – вирощувала зернові культури. Та пізніше Ірина Бабич для душі посадила трохи суниці садової – всього 20 соток. Попит на ягоду високий, навіть більший, ніж господарство Ірини може запропонувати, тому фермерка планує масштабувати бізнес.

Наразі Ірина Бабич продає не лише свіжу суницю, а й її займається переробкою. На господарстві Ірини Бабич виготовляють варення, джеми, соуси та навіть крафтове морозиво.

Але невеликому виробнику буває нелегко серед великих конкурентів, тож Ірина Бабич разом з іншими жінками-фермерами з усієї України заснувала спільноту SHE FARMS.

Читайте також: Вчені вивели високоврожайний та стійкий до шкідників сорт сої.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: