НОВИНИ

На Полтавщині окупантами знищено єдиний потужний нафтопереробний завод в Україні

03.04.2022 13:00
av193-702x459

Російські окупанти атакували Кременчук, зокрема масовано обстріляли Кременчуцький НПЗ і навколишні склади паливно-мастильних матеріалів. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, пише agronews.ua.

“На жаль, інфраструктура підприємства знищена. Завод не працює. Наші рятувальники продовжують героїчно гасити пожежу”, – повідомив Лунін.

Постраждали кілька людей, які отримали опіки, але їхньому життю нічого не загрожує, додав голова ОВА. Зазначається, що екологічної катастрофи немає, і ДСНС контролює ситуацію.

“Прошу мешканців Полтавщини не шикуватися в черги за бензином і не створювати штучний дефіцит. В Україні – війна, ситуація надзвичайно складна, але цілком контрольована”, – підкреслив він.

Кременчуцький НПЗ (ПАТ “Укртатнафта”) – найбільший в Україні (і єдиний) нафтопереробний завод проєктною потужністю 18,6 млн тонн. У компанії 43,05% акцій належать державі в особі НАК “Нафтогаз України”, решта поділена між Ігорем Коломойським та Олександром Ярославським.

Нагадаємо, у суботу, 2-го квітня, російські війська завдали ракетних ударів по Полтавській області. Близько 2 ночі у Полтаву прилетіли 4 ворожі ракети.

Також ворог з літаків вдарив по Кременчуку. Обстріл інфраструктури Кременчука відбувся близько 6 ранку, внаслідок чого виникла пожежа.

Згодом російські війська обстріляли об’єкти інфраструктури в Миргороді Полтавської області, пошкоджено злітну смугу аеропорту.

Читайте також: Українцям збільшили пенсії.



Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: