ВАЖЛИВО

На Полтавщині фермера тиждень тримали у заручниках

10.01.2022 12:21
5f290f7024ffb-1_700x350

Група вихідців із Кавказу майже тиждень утримувала у заручниках полтавського фермера. Зловмисники вимагали викуп. Про це повідомили в Департаменті карного розшуку Національної поліції, пише agronews.ua.

Як зазначили у відомстві, до поліції Полтавщини надійшло повідомлення про те, що напередодні новорічної ночі 55-річний місцевий підприємець раптово перестав виходити на зв’язок. Оперативники провели ряд першочергових заходів та встановили, що автомобіль безвісти зниклого потерпілого знаходиться в одному із міст Київської області.

«За встановленою інформацією, група осіб з кавказького регіону зазделегідь спланували та підготувались до вчинення жорстокого злочину: придбали надувний човен, трос, гантелі тощо. Викравши чоловіка вони вимагали грошові кошти. Потім планували вбити, а тіло викинути в річку Дніпро, що в місті Києві», — повідомили у Нацполіції.

Проведеними невідкладними слідчими діями поліцейські встановили місцезнаходження потерпілого і звільнили його. Крім цього було вилучено ряд речових доказів, серед яких і транспортний засіб, на якому пересувались зловмисники.

Як з’ясувалося, викраденим був підприємець Борис Кириченко. Оголошення щодо його розшуку поліція публікувала 2 січня. Його викрали іноземці з кавказького регіону. Вони тривалий час, застосовуючи фізичне насильство, вимагали від нього гроші, а також — переписати на їх користь бізнес і нерухомість. До викрадення вони підготувалися заздалегідь — придбали надувний човен, трос, гантелі тощо.

Викрадачів затримали — 35-річному та 26-річному іноземцям повідомили про підозри за ст. 14 та ч. 2 п. 3 ст. 115 ККУ (Замах на умисне вбивство), ч. 2 ст. 289 ККУ (Незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 4 ст. 189 ККУ (Вимагання) та ч. 2 ст. 146 ККУ (Незаконне позбавлення волі).

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів. Поліція шукає й інших причетних до злочину осіб, а також можливих замовників.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: