НОВИНИ

На Полтавщині браконьєр вчинив вилов риби на 350 тис грн

30.07.2021 10:04
_U_Letichivskomu_rayoni_brakonyer_nezakonno_naloviv_ribi_na_chotiri_tisyachi_griven_1_2015_07_20_01_33_35

Браконьєри незаконно виловили в одному випадку: понад 230 особин судака, понад півтисячі пліток, в другому випадку — 60 кілограмів риби. Про це повідомляє Полтавщина, пише agronews.ua.

Обидва факти незаконної риболовлі викрили 28 липня на Кам’янському водосховищі: один — в межах регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський», інший — в с. Самусіївка Кременчуцького району. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Полтавщини.

Так, о 7-й ранку, поблизу села Орлик Полтавського району працівники Кременчуцького райуправління поліції спільно з інспектором служби охорони ландшафтного парку «Нижньоворсклянський», виявили баркас з двома рибалками-порушниками, 1996 та 1974 р.н.

Слідчо-оперативна група відділення поліції № 2 (Кобеляки) вилучила 20 сіток та свіжовиловлену рибу: понад 230 особин судака, понад півтисячі пліток, решта — плоскирка, окуні та карасі. За попередньою оцінкою, вартість незаконно добутого перевищує 315, 5 тисяч гривень.

За даним фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України — незаконне зайняття рибним промислом.

А близько 1-ї ночі, під час профілактичного рейду поблизу села Самусіївки поліцейські на воді Кременчуцького райуправління виявили дюралевий човен з навісним двигуном. Слідчі вилучили 60 кілограмів незаконно виловленої риби та 4 риболовні ліскові сітки (по 140 метрів).

За обчисленнями інспекторів рибоохоронного патруля Полтавщини вартість незаконного улову становить близько 55,5 тисяч гривень. На часі поліція встановлює осіб, причетних до незаконного промислу.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: