НОВИНИ

На Полтавщині зафіксували другий за рік спалах африканської чуми свиней

04.12.2020 07:32
ачс

У селі Онищенки Кременчуцького району зафіксували спалах африканської чуми свиней. У приватному селянському домогосподарстві загинули дві свиноматки. У них відібрали патологічні матеріали, лабораторні дослідження яких підтвердили наявність ДНК вірусу АЧС. Про це повідомило ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області, пише agronews.ua.

З 1 грудня територію особистого підсобного господарства в селі Онищенки оголосили неблагополучною на африканську чуму свиней. У ній запровадили карантин та визначили зону захисту та нагляду. Відповідне рішення затвердила Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Кременчуцькій РДА.

Зараз тривають заходи з локалізації, ліквідації та недопущення розповсюдження вірусу, відповідно до інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

За інформацією Держпродспоживслужби Полтавщини, це другий випадок АЧС на Полтавщині за останній рік. У серпні був зафіксований спалах у приватному господарстві в селі Сватки Краснолуцької ОТГ Гадяцького району.

Загалом же, на сьогодні в Україні зафіксовано 24 випадки африканської чуми свиней. Для порівняння, у 2019 році на території України було зареєстровано 23 випадки АЧС, з яких на Полтавщині — 4 (Котелевський, Миргородський, Лохвицький та Пирятинський райони).


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: