НОВИНИ

На Полтавщині з’явиться потужний завод з виробництва елітних сирів

10.04.2019 16:16

В кінці 2021 року має запрацювати кооперативний завод Асоціації виробників молока. Про це повідомила Олена Жупинас, керівник проекту оптової закупівлі молока, за результатами зборів засновників ТОВ «Масло Союз».

– На сьогодні засновниками заводу стали 10 учасників, – розповідає Олена Жупинас. – Саме ці люди не бояться вкласти свої кошти, щоб побудувати спільне підприємство. Ще в минулому році ми викупили колишній молокопереробний завод в Карлівці на Полтавщині. Робота по його відновленню почнеться вже в травні поточного року.

Планується, що перша черга заводу дозволить щодоби переробляти близько 500 т молока екстра-класу. Надалі потужності заводу будуть збільшені до 1000 т. До співпраці залучать господарства в радіусі 300 км від потужностей. Завод має намір випускати елітні напівтверді і тверді сири, а також глибоко переробляти сироватку.

До власну переробку та будівництва заводу членів Асоціації виробників молока підштовхнула ситуація на молочному ринку – низька ціна на молоко-сировину, яка пояснюється недостатньою орієнтованістю переробних підприємств на експортні товари в високою доданою вартістю.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: