НОВИНИ

На Полтавщині висадили екзотичні гінкго білоба

19.10.2020 09:32
3

У Полтаві, у парку «Перемога» висадили дерева гінкго білоба. У місті, окрім Полтавської аграрної академії, ці екзотичні рослини більше ніде, дотепер, не росли. Про це повідомляє poltava.to, пише agronews.ua.

«Ми в Полтаві займаємося озелененням. Наше завдання — висадити сто тисяч дерев у місті. І парк «Перемога» — це одна з тих локацій, де ми повинні оновити нашу флору», — розповів Сергій Іващенко, один з учасників посадки дерев.

Мета — оновити та урізноманити насадження, щоб Полтава стала зеленими легенями для містян й була однією суцільною зоною для відпочинку.

«Відверто скажу, що саме цей парк дав мені чітко зрозуміти, що тема озеленення — важливий функціонал для міста. І дуже важливо не ділити парки, щось там в одному парку робити, а в іншому ні, важливо підходити системно», — зазначила Катерина Бабіч, заступниця директора парку «Перемога».

Самі ж полтавці радо підтримують ініціативи з озеленення Полтави, адже радіють, що місто може отримати нові легені.

«Нам дуже сподобалася така пропозиція. Дуже! Так ніхто, ніколи не робив. І ми зі вчорашнього дня на підйомі. Пішли, викопали вдома сливку й ось принесли, посадимо», — говорить полтавка.

Нагадаємо, поряд із Чорнобилем відновилася унікальна екосистема.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: