НОВИНИ

На Полтавщині цьогоріч реалізують 50 екологічних проєктів

15.06.2020 06:32

На Полтавщині визначили переможців Конкурсу екологічних громадських ініціатив Полтавської області 2020 року. Відповідне рішення ухвалила робоча група з супроводу конкурсу, за головуванням заступника голови облради Анатолія Ханка. Про це повідомила пресслужба облради, пише agronews.ua.

Серед проєктів: запровадження раціонального способу використання деревної біомаси, облаштування екогаю «Лелече гніздечко» в с. Яроші, придбання навісного обладнання для впорядкування узбічь та порослі молодих дерев, очищення та впорядкування водоймищ, придбання електричного трицикла та висоторіза тощо.

Загалом перемогу здобули 50 проектів із 88-ми допущених до конкурсу. На попередньому засіданні робоча група затвердила 50 лідерів та надала рекомендації на доопрацювання — аби надалі їх змогли профінансувати. До 11 червня автори внесли правки, тому група затвердила сформований рейтинг проектів.

Серед переможців — громадські ініціативи, спрямовані на облаштування екостежин, зон відпочинку, очищення річок, впорядкування зелених зон, придбання устаткування для збирання твердих побутових відходів, проведення екофестивалів, освітніх заходів, створення громадського екопатруля, будівництво шкільних теплиць тощо.

Загальна сума співфінансування з обласного бюджету, згідно з обласною програмою «Екологічні ініціативи Полтавської області на 2019 — 2021 роки», становитиме 2 млн грн.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: