НОВИНИ

На Полтавщині сертифікати органічних виробників мають вже 28 господарств

11.08.2020 11:02
_Golovni_osoblivosti_organichnih_produktiv_1_2017_07_26_12_54_20

На Полтавщині органічне виробництво займає вже близько 33 тисяч гектар, або 2,5 відсотки земель, які використовуються на принципах органічного землеробства. Всього в області отримали сертифікати органічних виробників 28 суб’єктів господарювання. Таку інформацію було оприлюднено на XXI Регіональному Форумі «Органічна Україна», який проходив в онлайн-режимі. Про це повідомили у Полтавській обласній державній адміністрації, пише agronews.ua.

“Найбільш популярним напрямком для органічного виробництва є рослинництво, його сертифіковано у 22 господарствах переробкою органічної продукції займаються 4 підприємства, а виробництвом добрив та засобів захисту рослин 2 підприємця. У Кременчуці навіть є виробник органічного шоколаду. Експортуванням органічної продукції в країни Європейського Союзу займаються 10 підприємств області”, – йдеться у повідомленні.

Увагу акцентували на зростанні малих та середніх підприємств, їх стимулюванні з боку держави, зокрема за рахунок дотацій на органічну сировину, а також на підвищенні компетенції агровиробників для отримання державних і регіональних субсидій.

За дослідженнями науковців, органічні продукти на 50%, містять більше поживних речовин порівняно з продукцією, що вирощена із застосуванням сучасних технологій виробництва.

Форум проводили фахівці Громадської спілки «Органічна Україна» під патронатом Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства України за підтримки Швейцарської конфедерації в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія).


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: