НОВИНИ

На Полтавщині розробляють інтерактивну карту земель державної власності

28.08.2020 09:32
DSC_0542

У 2020 році на Полтавщині відновили проведення аудиту використання земель сільськогосподарського призначення. У березні було прийнято рішення на прикладі Новосанжарського району напрацювати механізм проведення аудиту та провести в районі обстеження земель с/г призначення різних форм власності. Про це повідомляє np.pl.ua, пише agronews.ua.

У районі виявили 847 га, які використовуються без оформлення прав, що є порушенням земельного законодавства. Про це на розширеному засіданні колегії Полтавської ОДА розповів директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Фролов.

“На території Полтавської області з порушенням земельного законодавства використовується близько 15 тисяч га сільськогосподарського призначення. Основними порушеннями є використання земель без належного оформлення, розорення й засівання сільгоспкультурами сінокосів, пасовищ”, – поінформував Сергій Фролов.

Найбільшу кількість земель, які потенційно використовуються з порушенням земельного законодавства виявили в Лубенському (4375 га), Миргородському (1074), Чорнухинському (1143), Чутівському (1147) та Зіньківському (1662 га) районах.

“Наступним кроком за аудитом земель с/г призначення буде розробка інтерактивної карти. Раніше я інформував про розробку інтерактивної карти по водних ресурсах, вона щомісяця наповнюється. Після роботи у Новосанжарському районі ми розробили перший крок по інтерактивній карті державних земель. В подальшому тут буде інформація і стосовно орендарів, терміну оренди, розміру орендної плати”, – зазначив Сергій Фролов.

Нагадаємо, в Україні студент розробив технологію виробництва паперу з опалого листя.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: