НОВИНИ

На Полтавщині птахофабрика не платила оренду за землю вартістю 13 млн грн

30.12.2020 10:02
t_1_zemlia

Східним апеляційним господарським судом залишено в силі рішення Господарського суду Полтавської області, яким задоволено позов Кременчуцької місцевої прокуратури та зобов’язано товариство з додатковою відповідальністю «Кременчуцька птахофабрика» повернути державі 40 га землі вартістю понад 13 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Полтавської обласної прокуратури, пише agronews.ua.

Прокуратурою встановлено, що у 2012 році Кременчуцькою районною державною адміністрацією земельну ділянку передано птахофабриці в оренду на підставі укладеного договору.

Незважаючи, що строк його дії закінчився у 2017 році, товариство не повернуло землю власнику, продовжуючи використовувати її для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Реагуючи на порушення, прокуратура звернулася з позовом до суду в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області та відстояла свою позицію як у першій, так і в апеляційній інстанціях.

Відповідно до Закону України «Про оренду землі» оренда землі – це засноване на договорі строкове платне володіння і користування земельною ділянкою, необхідною орендареві для проведення підприємницької та інших видів діяльності.

Договір оренди землі припиняється в разі закінчення строку, на який його було укладено.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: