НОВИНИ

На Полтавщині найбільша у світі чисельність пам’ятників свині, навіть є монумент

14.07.2020 19:04
Latifundist-com_poltava_07

Найбільше пам’ятників свині розміщено на Полтавщині. Навіть є монумент. Монумент сплячої свині знаходиться в Миргороді біля “дивовижною калюжі”, описаної Гоголем в “Повісті про те, як посварився Іван Іванович з Іваном Никифоровичем”. Про це повідомляє pl.vgorode, пише agronews.ua.

До 200-річчя від дня народження Гоголя, 1 квітня 2009 року, навколо калюжі збудували набережну, на якій розмістили скульптури літературних героїв Миколи Васильовича. Серед найвідоміших персонажів розмістилася спляча свиня.

Другий миргородський пам’ятник свинкам – “Свиня в раю”. Як і попередня візитка міста, ця пам’ятка з’явилася тут теж завдяки гоголівським твором.

У місті Горішні Плавні є скульптура “Свиня в багнюці”. Монумент з’явився в 2009 році в День гумору.

Композиція створена за ескізом Івана Куимова, учня другого класу дитячої художньої школи. За задумом автора, тварина повинна нагадувати його землякам, як неприємно виглядають нетверезі люди, які засмічують місто.

Після поїздки по Полтавській області можна заїхати в обласний центр і на території Полтавської державної аграрної академії знайти скульптуру дикої свині з поросятами.

Зробивши фото біля пам’ятника дикої свині не варто поспішати. На території Державної аграрної академії встановлено ще один пам’ятник етоу тварині – на постаменті хлопчик і дівчинка в національних костюмах поганяють свиню гілкою. Підписано це: “Вічної годувальниці українського народу”.

Ну, і нарешті, ще один пам’ятник свині в Полтаві можна знайти біля головного корпусу Полтавського науково-дослідного інституту свинарства імені А. В. Квасницького. На невеликому постаменті стоїть свиня у натуральну величину з двадцятьма поросятами. Цей пам’ятник присвячений виведеної на Полтавщині породі свиней – полтавська м’ясна.

Варто відзначити, що поки Полтавська область -рекордсмен в Україні за кількістю пам’ятників свиням.


Перегляди: 144
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: