НОВИНИ

На Полтавщині на протипожежні заходи у лісах виділено 2 млн грн

08.10.2020 09:26
lis-dereva-620x400

Полтавські держлісгоспи, одними з перших в Україні, стали практикувати відеоспостереження за лісами. Це дозволило у рази знизити пожежі у лісах регіону. Про це повідомляє пресслужба Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства, пише agronews.ua.

Цього року у вирішенні цього питання допомогла обласна влада Полтавщини, депутати облради, які щороку спрямовують з екологічного фонду обласного бюджету на профілактику пожеж певні кошти. Цьгоріч з обласного бюджету виділено понад 2 мільйони гривень.

Кошти було направлено на придбання пожежних модулів, облаштування протипожежних водойм у районах. Завдяки цьому загорянь у лісових масивах області цьогоріч було порівняно небагато. На підконтрольних місцевому лісовому управлінню 235,7 тисячах гектарів лісу вогнем було пошкоджено менш як 100 гектарів.

Головні причини загорянь на 99% — це звичайна людська недбалість, необачне поводження з вогнем, розповів начальник Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій Тараненко.

Нещодавно у селі Сакалівка Миргородського району біля лісу чоловік надумав спалити зібране того дня на своєму городі картоплиння, коли пориви вітру сягали 20 метрів за секунду й навіть більше. Внаслідок цього згоріло ледь не пів села. Проте в ліс вогонь не пустили. Пожежники спрацювали оперативно, й за допомогою спеціальної техніки загасили полум’я.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: