НОВИНИ

На Полтавщині фермери за власний кошт побудували дорогу та освітлення у селі

09.10.2020 16:32
o_1cn65bdl91onch0pea0rju1btca

За два роки Коломацька ОТГ стала однією з найкращих на Полтавщині за фінансовими показниками. Зараз тут створюють нові проєкти, розвивають інфраструктуру та сільськогосподарські підприємства, і багато що – за допомогою місцевих фермерів. Про це повідомляє poltava.to, пише agronews.ua.

Особливо допомагають громаді фермерські господарства. ФГ «Грига» займається виробництвом зернових, пшениці, ячменю, кукурудзи, соняшника, сої, ріпака й інших культур. Слава про знатні врожаї фермерів рознеслася по всій Україні. 2019 року воно сплатило до бюджету понад 2 млн податків. На етапі створення Коломацька ОТГ не мала змоги розпоряджатися бюджетом Василівської сільської ради. Без об’єднання коштів втілення запланованих проєктів було неможливим. ФГ «Грига» не залишилося осторонь і допомогло вирішити головні проблеми.

“Мешканці Василівки давно нарікали на відсутність дороги на вулиці Молодіжній. Новостворена Коломацька громада не мала коштів на капітальні проєкти. Декілька фермерських господарств, і наше зокрема, за власний рахунок замовили десять КрАЗів асфальту і проклали частину дороги”, — пригадує голова фермерського господарства «Грига» Володимир Грига.

Також фермери зробили ямковий ремонт автодороги Київ — Харків у напрямку Василівки, частково провели вуличне освітлення та допомагають в організації свят. Зокрема, на День села мешканці отримують спонсорські подарунки.

Щойно Коломацька ОТГ стала на ноги, почала втілюватися масштабні проєкти. Бюджет Василівської сільської ради складав близько мільйона гривень, тому про ремонт школи можна було лише мріяти. Нині ж капітальний ремонт Василівської школи на стадії завершення. Також торік у громаді впорядкували транспортне сполучення.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: