ВАЖЛИВО

На Полтавщині фермери повертають державі 100% держкредитування

12.08.2020 13:32
https://agronews.ua/

Фермери Полтавщини практично 100-відсотково розраховуються із державою по держкредитуванню. Про це розповів керівник ГО «Полтавське обласне об’єднання фермерів і приватних землевласників імені Героя України, Героя Небесної Сотні Віктора Чміленка» Василь Бурлака під час ІІ Всеукраїнського фермерського форуму, повідомляє agronews.ua.

“За останні роки на Полтавщині надано 40 млн. грн. державної допомоги фермерам. При цьому фермерами повернуто 99,2% коштів, практично 100%. Будь-який банк може лише мріяти про такий відсоток повернення”,- розповів Василь Бурлака.

Він додав, що Постанова Кабміну №1102, яка передбачає кредитування фермерських господарств, дуже важлива для дрібних фермерів.

“Там є усе, що потрібно фермерам. Давайте візьмемо її за основу! Без Фонду кредитування фермерів дрібним фермерам гроші не отримати. В Полтавській область минулоріч подавали на суму 25 млн. грн. держдопомоги, а отримали лише 15 млн. грн.”, – прокоментував Василь Бурлака.

Він повідомив, що більше 80 фермерів Полтавщини у минулому році не отримали фінансування від держави.

“Цей факт вселяє недовіру і до Мінекономрозвитку. Люди слухають обіцянки, а потім воно не виходить. Так не повинно бути!”, – підсумував керівник ГО «Полтавське обласне об’єднання фермерів і приватних землевласників імені Героя України, Героя Небесної Сотні Віктора Чміленка».


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: