НОВИНИ

Молоко з Полтавщини будуть експортувати до Китаю

03.07.2020 07:02
pit-ili-ne-pit-polza-i-vred-moloka-1838-57129

СТОВ «Воскобійники» з Шишацького району Полтавщини планує розширити ринки збуту й експортувати молоко до Китаю. Наразі господарство вже експортує свою продукцію до 6 країн світу. Про це розповів генеральний директор господарства Валерій Капленко. Про це повідомляє The Ukrainian Farmer, пише agronews.ua.

Наразі господарство вже експортує молоко до Ізраїлю. Решту молока продають на Білоцерківський молокозавод.

«Наше молоко відповідним чином сертифіковане. Ми тричі на тиждень продаємо кошерне молоко до Ізраїлю», — зазначив він.

Підприємство засноване у 2000 році. Займається вирощуванням зернових, кормових культур та тваринництвом. Також щороку «Воскобійники» продають 600 тонн м’яса. М’ясо бичків господарство експортує до Туреччини, Грузії, Таджикистану, Узбекистану, ОАЕ.

«Ані Європа, ані арабський світ м’ясо прив’язаного бика не купує, тому ми перейшли на безприв’язне утримання. Внаслідок цього приріст маси тіла за добу збільшився на 500 г, і нині ми маємо добові привіси 1200-1300 г. Тобто ми рентабельні по яловичині», — зазначив Валерій Капленко.

Господарство є племінним заводом із розведення ВРХ української чорнорябої молочної породи. Внаслідок схрещення з голштинськими бугаями сформувало три внутрішньопородні типи нової породи, які вирізняються високою молочною продуктивністю.

Продуктивність дійного стада підвищують і якісні умови безприв’язного утримання за європейськими стандартами.

«Якщо на прив’язі надої були 6 тис. кг, то через чотири роки на безприв’язному утриманні вони зросли до 9 тис. кг», — підкреслив Валерій Капленко.


Перегляди: 56
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: