НОВИНИ

На Полтавщині 40% торгових продуктових закладів порушують карантинні вимоги

14.12.2020 15:32
Karantin-1280x720

Фахівці Держпродспоживслужби, в тому числі у складі постійних мобільних груп, з 07 -13 грудня 2020 року провели 953 моніторингових обстежень об’єктів нагляду різних сфер діяльності щодо дотримання карантинних обмежен у Полтавській області. Про це повідомляє пресслужба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів, пише agronews.ua.

У ході перевірок на 152 об’єктах виявлені порушення протиепідемічних вимог, регламентованих постановами Головного державного санітарного лікаря України з профілактики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

“Зокрема, в ході перевірок виявлялися наступні порушення: працівникам перед початком роботи (зміни) не проводився температурний скринінг; у закладах відвідувачі перебували без респіратора (захисної маски) та не дотримувалися соціальної дистанції; працівники закладів громадського харчування, в тому числі ті, які видавали замовлення та здійснювали розрахунок, працювали без маски або респіратора, окулярів (або захисного екрана між працівником та відвідувачем при видачі замовлень на виніс) та одноразових рукавичок; в закладах громадського харчування не створені умови для миття посуду багаторазового використання при високих температурах – відсутні посудомийні машини; для обробки рук використовувалася рідина невідомого походження (замість спиртовмісних антисептиків з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів); не організовано централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією та інші”, – йдеться у повідомленні.

За результатами моніторингових обстежень фахівці Держпродспоживслужби видали 152 приписи (пропозиції), склали 81 протокол про адміністративні правопорушення, провели відповідну роз’яснювальну роботу.

Загалом було перевірено:

– 186 об’єктів торгівлі продовольчими товарами (окрім ринків), порушення встановлено на 69 об’єктах (37% від перевірених). За недотримання вимог протиепідемічних заходів складено 41 протокол;

-140 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, на 55 (39%) встановлені порушення, складено 22 протоколи;

-522 заклади громадського харчування, в тому числі 479 -щодо заборони їх роботи після 22-ї та до 7-ї години. Порушення протиепідемічних заходів виявлені на 4 (0,7%) об’єктах, складено 4 протоколи, порушення щодо режиму роботи не встановлені;42 заклади освіти, порушення встановлені в 6 (14%);

– 41 – інших об’єктів нагляду (агропромислові ринки, аптеки, розважальні заклади, об’єкти водозабезпечення, транспорт тощо), на 10 (24%) встановлено порушення, складено 5 протоколів.

Усього з початку грудня фахівці Держпродспоживслужби провели моніторингові обстеження 1921 об’єкта на предмет дотримання протиепідемічних вимог.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: