НОВИНИ

На Поділлі з’явилися перші сімейні крафтові винарні

13.11.2020 09:02
bb6e3de-vino-podil-sky-tovtry-3

Дві сімейні подільські виноробні у 2020 році отримали ліцензію на виробництво алкогольних напоїв. Це одні з перших малих сімейних крафтових виробництв у цьому регіоні України. Про це повідомляє uabestwine, пише agronews.ua.

Винороби Анатолій Зелениця та Богдан Павлій, у 2020 році зробили новий крок до популяризації своїх вин, та нових можливостей розвитку своїх виноробень, що були засновані у 2012 році, йдеться у повідомленні.

Ці фермерські виноробні господарства у 2019 році були представлені у книзі Винний Гід України 2019.

Фахівці вважають, що центральні та навіть західні регіони мають велики перспективи у розвитк виноробства.

“На західній та центральній Україні вирощуванням лози займалися з 12-го століття. Усі південні схили поблизу Львова і навіть вулиця Личаківська були засаджені виноградниками. Не дарма поблизу Львова є містечко Винники і село Виннички, та й сама Вінниця є доказом того, що вирощуванням винограду і виробництвом вина тут займалися дуже давно”, – розповідає фермер-винороб з Хмельниччини Богдан Павлій.

Під час антиалкогольної кампанії Михайла Горбачова у 1980-х роках сотні гектарів виноградників на Вінниччині, Львівщині та Хмельниччині були вирубані, і регіони перестали бути такими відомими щодо виноробства, як Бессарабія, Закарпаття, Херсонщина та Миколаївщина.

На думку винороба, зараз для вирощування винограду і виробництва вина придатна вся територія країни.

“Клімат змінюється, уже немає сенсу говорити про виноградні регіони України. Уся країна – це виноградний регіон. Люди роблять вино на Чернігівщині, Київщині, Волині, Вінниччині, Дніпропетровщині, Запоріжжі”.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: