НОВИНИ

На Півдні України вирощують овець стародавньої породи

26.12.2019 10:21
8b35d755de950f1b46a617d0578f38d6_M

Представники проекту “Географічні зазначення в Україні” розповіли, що каракулева порода овець претендує на отримання географічного зазначення. У степи Бессарабії дану породу завезли ще у 1890 році. Сьогодні овець цієї пори вирощують у молдавському селі Фрумушика-Нова, пише “Агро-Центр”.

“Однією з головних туристичних локацій Доріг вина та смаку Української Бессарабії є молдавське село Фрумушика-Нова, яке було відроджене у 2006 році. Тут пропонують повний комплекс туристичних послуг, включаючи ночівлю, басейн, сувенірний магазин, аутентичну молдавську кухню та зелений туризм, а також декілька музеїв просто неба”, — розповіли представники проекту.

Оскільки тут вирощую овець цієї рідкісної породи — приготування делікатесів з баранини та овечої бринзи є головним гастрономічним напрямком у Фрумушиці.

“З півночі Української Бессарабії делегація європейських експертів прибула до Ізмаїла, старовинного міста на березі Дунаю. Тут відвідали 150-річний винний підвал “Винарія”, в якому пригощають стравами, приготовленими за старовинними рецептами липованської кухні, а також вином власного виробництва”, — додали представники проекту “Географічні зазначення в Україні”.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: