НОВИНИ

На півдні України створять органічні пасіки і налагодять збір трюфеля

21.03.2019 11:17

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов підписав розпорядження «Питання реалізації проекту «Агропромисловий кластер з розвитку бджільництва, виробництва і реалізації меду та продуктів його переробки в Одеській області». Пише «Избирком«.

Як сказано в документі, Біляївський та Роздільнянський райони Одеської області визначаються пілотними територіями терміном на три роки з реалізації проекту розвитку бджільництва, виробництва і реалізації меду та продуктів його переробки. Згідно з планом заходів на 2019-2021 роки, крім проведення різних тренінгів для аграріїв, буде зроблено картографування медових зон, визначення зон медозбору з урахуванням місцевих особливостей і виявлення унікальних медозборів, визначено напрями щодо поглиблення кооперації і збуту продуктів з меду, а також розроблені нові продукти з меду.

Окремим напрямком організовують різні «медові» фестивалі, а також будуть показувати туристам органічні пасіки в унікальних локаціях і організують збір трюфеля – делікатесного цінного гриба, який додають в мед при створенні різних соусів до м’яса, сиру і деяким морепродуктів.

 


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: