НОВИНИ

На півдні України аграрії відмовляються від вирощування кукурудзи

11.11.2020 12:02
kukurudza-1

Через зміни клімату та дефіцит вологи ФГ “Ай-Петрі”, що на Запоріжжі, зменшує посівні площі під кукурудзою. В господарстві також розглядають можливість повного її виведення із сівозміни. Про це повідомляє AgroTimes, пише agronews.ua.

Як розповів голова та засновник господарства Олександр Мовчан, донедавна частка зернової в структурі посівів господарства займала 25%, цьогоріч її зменшили до 5%, а наступного року кукурудзою мають намір засіяти не більше 2-3%. Саме на таку площу вже придбали посівного матеріалу.

“Кукурудзу ми завжди сіяли на хороших землях у заплаві, де розташована частина наших полів. Втім, цього року кукурудза в нас постраждала від травневих заморозків. Завдяки опадам, що випали в кінці травня, 60% її “ожило”, втім, ці рослини почали відставати у розвитку”, – зазначив фермер.

Він також розповів, що збирали кукурудзу в господарстві з підвищеною вологістю, розуміючи, що більше вона вже не висохне. В результаті зерно продали без доробки з вологістю 16-17%.

“У регіоні нашого господарювання вирощувати кукурудзу стає все менш доцільно, тому прийняли рішення вивести її з сівозміни, або лишити її невелику частку у структурі посівів, аби не втратити кваліфікацію”, – додав фермер.

Раніше підприємство “Альфа-Агро”, що на Херсонщині, повідомило, що повністю виводить із сівозміни соняшник.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: