НОВИНИ

На півдні Україні розширюють виробництво батату

04.03.2019 16:16

ТОВ «Дунайський аграрій» (Одеська область), який вирощує органічну продукцію, у 2019 році виділить  під батат 10-20 га. Про це розповів директор компанії Роман Дяжук.

«Цього сезону ми вже запланували виділити під батат 10-20 га, під кавун – понад 20 га, і думаємо, що цього року зберемо понад 50 тонн персика», – зазначив він.

За словами Романа Дяжука, на внутрішньому ринку поки попит на батат не надто великий, минулого сезону 5 тонн вирощеного овоча господарство реалізувало через одну з торгівельних мереж, але це невеликі обсяги.

«Дунайський аграрій» планує експортувати овочі та фрукти до Європи. До цього мав досвід експорту органічних зернових, ріпаку, соняшнику, гороху і сочевиці.

Свою продукцію компанія представляла і на виставці органічних продуктів Biofach, що нещодавно відбулася у Німеччині.

Як зауважив Роман Дяжук, у каталозі учасників Biofach вісім компаній пропонували органічний кавун, а батат – лише дві: з України й Іспанії.


Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: