НОВИНИ

На осетровому заводі Херсонщини працює унікальна ферма

04.03.2019 10:55

Неподалік від Херсона працює осетровий рибоводний завод, що вирощує осетра, севрюгу і стерлядь для випуску у Дніпро.Проте мало кому відомо, що на базі цієї державної установи розгорнута і єдина в Україні ферма, де вирощують личинок особливого різновиду хробака — олігохети, пише kherson.net.ua.

Ці крихітні черв’ячки довжиною до сантиметра живуть тут справді в санаторних умовах – у екологічно чистих дерев’яних ящиках, зі спеціально підібраним грунтом, при стабільній температурі плюс вісімнадцять градусів Цельсія, і фіксованою вологістю. Для них навіть є окрема кухня, де запарюють зерно і овочі подрібнюють на корм.

За сезон на фермі вирощують до півтонни личинок, які йдуть в їжу малькам осетрових видів риб, коли вони досягають віку в 12-15 днів, каже директор заводу Віталій Плугатарьов. Адже личинки олігохети – це чистий білок, на якому осетрові успішно набирають вагу і розвиваються. Правда, годувати рибу тільки олигохетами – це все одно, що людину тримати на дієті з одного сала. Тому меню малька складається також з дафнії і мотиля.

 


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: