НОВИНИ

На ОПЗ призначено нового очільника: готувати приватизацію

12.11.2020 10:34
1cba7e2d759463506d759609b91b7486

Учора, 11 листопада 2020 року, Кабінет міністрів України затвердив запропоновану Фондом державного майна кандидатуру Миколи Парсентьєва в якості голови правління АТ «Одеський припортовий завод». Про це повідомляє пресслужба Фонду державного майна України, пише agronews.ua.

Перед новим керівництвом ОПЗ поставлені завдання, які стосуються розширення обсягів виробництва і підвищення рентабельності, оптимізації непрофільних активів, модернізації заводу для підвищення його інвестиційної привабливості та підготовки до прозорої приватизації, йдеться у повідомленні.

У свою чергу Фонд державного майна України продовжить використовувати усі передбачені законодавством механізми для моніторингу ситуації на ОПЗ для досягнення стратегічних цілей підприємства та забезпечення інтересів держави.

Микола Парсентьєв має вищу освіту у сфері інженерії хіміко-технологічної галузі та більше двадцяти років досвіду успішного управління підприємствами нафтохімічної та газотранспортної галузі.

Попереднє керівництво ОПЗ виконало покладені на нього обов’язки із забезпечення безперебійної роботи підприємства. Однак, проведений ФДМУ позаплановий внутрішній аудит ОПЗ за січень-вересень 2020 року під назвою «Оцінка ефективності діяльності АТ «ОПЗ» під час складання, затвердження та контролю виконання фінансового плану за окремими показниками» продемонстрував ряд недоліків, якими супроводжувалася діяльність екс-керівництва заводу, повідомляє ФДМУ.

Зокрема, колишній менеджмент ОПЗ не провів реструктуризацію заборгованостей заводу та конкурс з відбору постачальника давальницької сировини, здійснював недостатньо ефективне управління непрофільними активами заводу, а також запропонував нереалістичний проєкт фінансового плану на 2021 рік.

Зважаючи на вищезазначене та реалізуючи визначені законодавством повноваження для досягнення стратегічних цілей ОПЗ і захисту інтересів держави, Наглядова рада підприємства прийняла рішення про зміну голови правління ОПЗ.

«Нас не повною мірою задовольняє статус-кво, який існує на ОПЗ. Заводу необхідна друга хвиля підвищення ефективності – збільшення обсягів виробництва і валових доходів, підвищення рентабельності активів і реструктуризація боргів перед основними кредиторами для того, щоб взагалі усунути давальницьку модель роботи підприємства. Ми вважаємо, що новому керівництву ОПЗ під силу виконати поставлені завдання. Таким чином буде створено міцний фундамент для завершення підготовчого процесу з приватизації ОПЗ», – зазначив Денис Кудін, заступник Голови Фонду держмайна.

Нагадаємо, в Україні до 2021 року запустять систему моніторингу викидів парникових газів.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: