АГРОРЕГІОНИ

На окупованих територіях російська влади  запроваджуює рабство для українських фермерів

01.05.2022 12:10
barbed-wire-g061a87024_1280-750x430

На окупованих територіях рашисти заганяють фермерів у рабство. У окупованих росіянами регіонах України про дотримання прав людини не йдеться. Про це повідомляє SEEDS, пише  agronews.ua.

Викрадення, катування, ґвалтування та вбивства — невід’ємні супутники російської армії. Також окупанти запроваджують рабські закони для фермерів.

Зокрема, на Херсонщині аграріїв змушують власною технікою копати окопи. Загарбники дозволяють фермерам сіяти лише певний перелік культур.

«Рашисти фактично запроваджують рабство для українських агровиробників. На Херсонщині російські окупанти дозволили аграріям сіяти тільки зерно і соняшник та вимагають, щоб фермери погоджувалися безоплатно віддавати більшість майбутнього врожаю загарбникам. У Чаплинському районі рашисти примушують аграріїв своєю технікою копати окопи. Окупаційна влада так званої «ЛНР» у Сватівському районі закликає фермерів розпочати посівну. Майбутній врожай буде націоналізовано на користь росії, лише невелика частка залишиться фермерам», — зазначила українська омбудсменка Людмила Денісова.

Також окупанти продовжують викрадати аграрну продукцію. Лише за останній тиждень з Херсонщини до Криму вивезли понад 40 тонн редиски та капусти.

Крім того росіяни вагонами вивозять награбоване зерно. Днями у Новоолексіївці на Херсонщині вони пограбували елеватор.

Кілька днів тому в Криму запрацював морський термінал з перевалки зерна, власних запасів якого на півострові просто не існує. Кілька тижнів тому рашисти вже викрали зерно з Бердянського порту.

Читайте також: Сільське господарство в умовах війни: як залучити фінансування


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: