НОВИНИ

На одному з агропідприємств знищено 100% силосів

16.05.2022 15:11
na-terminali-ukrtransagro

У результаті бойових дій в Маріуполі на зерновому терміналі «УкрТрансАгро» окупантами пошкоджено до 100% силосів, в яких досі горить пшениця та кукурудза, та знищено два з трьох припортових склади. Загальні втрати зернових складають понад 30 тис. т. Компанія в травні заявила про припинення діяльності в Маріуполі. Про це повідомив операційний директор компанії «УкрТрансАгро» Андрій Леонідов під час засідання Trend&Hedge Club, пише agronews.ua.

«Це підтверджує те, що окупантам не потрібна інфраструктура та зерно. Це показове знищення міста і нашого об’єкта в тому числі», — зазначає Андрій Леонідов.

За його словами, наразі компанія шукає шляхи відновлення роботи, але вже не в Маріуполі. За оцінками Андрія Леонідова, щоб побудувати такий самий перевалочний термінал, потрібно понад 80 місяців. 

«Хочемо свій досвід роботи в локальних портах перенести на інші логістичні шляхи рішення загальноукраїнської проблеми з зерном. Намагаємося знайти нішу, де ми будемо корисні не лише в плані працевлаштування своїх співробітників, але й допомоги країні з експортом загалом», – розказав Андрій Леонідов, операційний директор компанії «УкрТрансАгро»..

Андрій Леонідов зазначив, що рішень щодо експорту є кілька: невеликі річкові порти, перевезення залізничним транспортом та Західна Україна, яка може частину виробленого збіжжя пропустити через себе та допомогти в надходженні валютної виручки в країну. 

«Також є автологістика, яка зараз захмарна за вартістю. Якщо раніше перевезення з Дніпра до Ізмаїла коштувало 3 тис. грн, то зараз автоперевізники не хочуть їхати і за 5 тис. грн», — додає Андрій Леонідов.

Також найголовніші економічні новини читайте за посиланням.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: