НОВИНИ

На Одещині вирощують середземноморські делікатеси

05.07.2021 14:30
1481222555_kak-pravilno-est-omara-lobstera

Недалеко від Одеси, на березі Хаджибейського лиману, розташована Сімейна равликову ферма, – вже чотири роки тут вирощують делікатес середземноморського узбережжя – сірого садового равлика (Helix Aspersa Muller). Про це повідомляє top-news, пише agronews.ua.

До равликової ферми дуже легко дістатися. Вона знаходиться в тридцяти кілометрах від Одеси в селі Єлизаветівка, по Київській трасі.

Тут під вирощування молюсків відведено дві ділянки: верхню і нижню. Живуть равлики під спеціальними дерев’яними щитами, рівномірно розташованими по всій ділянці, а харчуються комбікормом і травою перко.

Зараз равлики ще маленькі і на щитах практично не живуть. В основному, повзають в траві і активно харчуються, набираючи біомасу. Цікаво, що в равликів дуже розвинений нюх – вони відчувають запахи на відстані 30-40 сантиметрів. Тому в процесі годування, коли на щити висипають комбікорм, обов’язково включають систему поливу, щоб змочена водою їжа пахла сильніше.

Улітку Muller виростає за три місяці, досягаючи стандартних розмірів, – тоді стартує збір «урожаю». Зберігають молюсків в холодильнику при температурі 4-6 ° С у стані анабіозу.

Свою продукцію Сімейна равликова ферма збуває в країни Європи. А продегустувати смачний і корисний продукт можна прямо на фермі. Тут в кафе відвідувачам пропонують равлики під різними соусами з білим вином і хрусткими багетами.

Сірий садовий равлик був описаний ще в 1774 році датським натуралістом Отто Фрідріхом Мюллером, за зразками, знайденим в Італії. Батьківщиною цього равлика вважають французьке і іспанське узбережжя Середземного моря.

Сірі садові равлики поширені практично по всьому світу і мають високий ступінь адаптованості до різних кліматичних умов.

Нагадаємо. що на Київщині виробляють цілюще молоко ціною 1000 грн за літр.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: