НОВИНИ

На Одещині викрито масштабну контрабанду сигарет з ОАЕ

22.04.2021 14:09
siga_5ebab4b56a7df

Оборудка передбачала ввезення цих сигарет в Україну з ОАЕ та інших країн і подальше незаконне переміщення до країн Євросоюзу. Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби, пише agronews.ua.

Держприкордонслужба України спільно з Департаментом стратегічних розслідувань НПУ під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури проводять заходи з блокування функціонування масштабної схеми з введення в незаконний обіг сигарет призначених, нібито для реалізації в магазинах мережі Duty Free.

Оборудка передбачала ввезення цих сигарет в Україну з ОАЕ та інших країн і подальше незаконне переміщення до країн Євросоюзу.

Наразі правоохоронці проводять скоординовані спільні заходи в рамках кримінального провадження за ч.3 ст.212 , ч.2 ст. 364 ККУ та на виконання ухвал суду на проведення огляду. Перевіряються 12 контейнерів з вантажем цигарок, які знаходяться на терміналах «Одеського МТП».

При цьому на сигаретах відсутнє маркування про використання в безмитній торгівлі. Контейнери накопичувалися в порту протягом лютого-квітня.

Зазначимо, що в лютому прикордонники також інформували Одеську митницю про необхідність проведення оглядів контейнерів. Можливість незаконних оборудок підтверджує і той факт, що до сих пір вантаж не подавався для належного оформлення.

Читайте також: щорічні збитки бюджету від контрабанди в Україні вдвічі перевищують допомогу МВФ.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: