НОВИНИ

На Одещині використовують новітнє обладнання для сортування фруктів

08.07.2021 07:38
persiki

Село Удобне Білгород-Дністровського району Одеської області давним-давно відоме як персикова столиця України. Місцевий кооператив «Удобне» об’єднує садівників, тут вирощують черешню, сливу, нектарин і, звичайно ж – персики. Про це повідомляє UHBDP, пише agronews.ua.

На початку поточного року кооператив «Удобне» отримав грантову підтримку від канадського проекту UHBDP в рамках програми «Допомога групам виробників у подоланні наслідків COVID-19». На отримані кошти об’єднання садівників придбало автоматизовану лінію для сортування персиків і плодів нектарину.

Спеціалізоване обладнання дозволяє сортувати за вагою та розміром від 2 до 3 тонн плодів на годину. Розробник і виробник устаткування – компанія «OLIMPIAS», що розташована в Греції. На сьогоднішній день в Україні немає аналогічних ліній для подібного сортування ніжних фруктів.

Поки в садах с. Удобне встигає врожай, лінію налаштовували за допомогою плодів цитрусових та яблук, які багаторазово проганялись по транспортерних стрічках протягом процесу налаштування.

Сусідні садівничі господарства із сіл Удобе і Старокозаче, дізнавшись про дивовижне обладнання, вже домовляються про сортування своєї продукції. Вочевидь, що виробникам буде набагато простіше формувати вигідні ціни на відсортовані за вагою та розміром плоди, а оптові покупці, якими в основному є супермаркети, будуть більш зацікавлені в тому, щоб скуповувати дороблену продукцію. При цьому кінцевий споживач легко зможе обирати за розміром плоди на прилавках магазинів.

Нагадаємо, що на Миколаївщині триває реконструкція винзаводу.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: