ВАЖЛИВО

На Одещині втрачено частину посівних площ

18.06.2021 12:01
630_360_1591707879-423

Проливні дощі в кінці весни і початку літа в Одеській області створили деякі проблеми місцевим аграріям, проте вони все-таки сподіваються на хороші врожаї зернових і зернобобових культур за підсумками року. Про це повідомляє Таймер Одеса, пише agronews.ua.

Так, фермер Петро Унтилов, чиї поля розташовані в селі Липецьке колишнього Котовського (Подільського) району, в цьому році посадив пшеницю, ячмінь, соняшник, кукурудзу та горох. За його словами, озимим культурам дощі пішли тільки на користь, а ось з яровими були деякі проблеми: через дощі частина полів виявилася підтоплена, в зв’язку з чим скоротилася площа посівних площ. Проте, поки серйозних проблем немає, і надії на врожай непогані. Втім, все буде залежати від розвитку подій: наприклад, якщо погода не покращиться найближчим часом, то можуть постраждати посіви кукурудзи, яка є теплолюбивой культурою, і нинішнє літо поки для неї занадто прохолодне.

Його сусід, власник сільськогосподарського підприємства «Агрофірма Нива +» з того ж Липецького Олександр Маланюк, слова колеги підтверджує. На його думку, головне, щоб погода покращилася до початку збиральної кампанії, яка стартує приблизно через місяць. Але якщо не буде граду або сильного вітру, то, за словами Олександра Маланюка, можна очікувати врожай на рівні досить вдалого для фермерів 2018 року.

Микола Якубенко з села Качурівка також втратив частину посівних площ через підтоплення, і в цілому він більш песимістичний: фермер побоюється, що дощі можуть зірвати збиральну кампанію і привести до втрати врожаю.

У Таїровській ОТГ ситуація більш сприятлива, ніж на півночі області: підтоплень тут не зафіксовано, а дощі пішли на користь озимим, розповідає директор агрофірми «Нива» Іван Стреля. Правда, він нарікає на труднощі з обробкою полів від бур’янів, але впевнений, що урожай буде в будь-якому випадку значно краще торішнього: як не крути, а для сільського господарства дощі все-таки краще посухи. Однак і він висловлює побоювання, що дощова погода зашкодить збиральним роботам.

Таким чином, в цілому опитані фермери в більшості своїй дотримуються стриманого оптимізму в плані видів на урожай, хоча і вважали за краще б, щоб погода стабілізувалася найближчим часом.

Нагадаємо, що аграрії Херсонщини очікують втрати частини врожаю зернових.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: