АГРОРЕГІОНИ

На Одещині в Дунайських портах наростили перевалку зерна 

17.07.2022 13:19
загружено

Дунайські порти з березня цього року наростили перевалку зерна до майже мільйона тонн на місяць. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков на своїй сторінці у Facebook, пише  agronews.ua.

За словами міністра, наразі судна, які заходитимуть в українські порти “Ізмаїл”, “Рені” та “Усть-Дунайськ” для завантаження агропродукцією, зможуть скористатися двома шляхами – румунським каналом Суліна та гирлом Бистре річки Дунай для виходу в Чорне море.

“З відкриттям руху каналом гирла Бистре ми очікуємо ще суттєвіше наростити перевалку в портах. Позитивну динаміку бачимо вже сьогодні”, — каже Олександр Кубраков.

Наразі з Дунайських портів можуть вивезти до одного млн тонн на місяць врожаю.

В червні за допомогою річкових портів експортували близько 2,5 млн тонн врожаю, що у три рази менше, ніж торік через морські порти. Зараз потрібно вивезти ще 20 млн тонн зерна з минулого врожаю, зазначив Міністр інфраструктури України.

Загалом до повномасштабного вторгнення на морські порти припадало понад 80% експорту аграрної продукції, проте наразі доводиться шукати альтернативи для транспортування. За словами міністра, паралельно відбувається нарощування логістичних потужностей залізниці та автомобільного транспорту. Вантажопотік залізницею зріс у два рази, до 800 тисяч тонн, а автомобілями — у 2,6 раза.

Читайте також: Українські зерновики розорені: озвучено причини


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: