НОВИНИ

На Одещині посадовцю НААН повідомили про підозру

21.04.2021 13:48
p_369160_1_slidertop2

Правоохоронці повідомили про підозру посадовцю Одеської державної сільськогосподарської дослідної станції НААН, якому закидають причетність до незаконного використання землі академії. Також у цій справі фігурує екскерівник Одеської облради. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє Управління СБУ в Одеській області, пише agronews.ua.

У грудні минулого року Служба безпеки України викрила корупційну схему, організовану колишнім керівництвом Одеської обласної ради та директорами низки держпідприємств. Вони незаконно використовували землі Національної академії аграрних наук.

За даними слідства, оборудка відбувалась через нецільове використання земельних ділянок Одеської державної дослідної станції НААНУ. У межах кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що організатором протиправної діяльності є один з колишніх керівників Одеської облради.

Він задіяв 2 підконтрольні комерційні структури та у змові із керівниками низки держпідприємств «сприяв» оформленню завідомо невигідних умов на вирощування сільгосппродукції на землях НААНУ.

Наразі одному з фігурантів кримінального провадження, а саме посадовцю держпідприємства Дослідницьке господарство Одеської державної сільськогосподарської дослідної станції НААНУ повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Він обґрунтовано підозрюється у причетності до привласнення матеріальних цінностей на майже 2 млн грн.

Тривають слідчі дії за ч. 3. ст. 212 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України для притягнення до відповідальності всіх причетних до протиправної діяльності.Заходи з викриття оборудки проводились спільно зі слідчими ГУ ДФС в Одеській області, під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що на хабарі понад 100 тис грн викрито посадовця НААН України.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: