АГРОРЕГІОНИ

На Одещині очікується гарний врожай зернових

02.06.2023 18:36
2_main

На Одещині очікується гарний врожай зернових. За прогнозами обласного Департаменту агрополітики, сільгоспвиробники зберуть чотири мільйони тонн збіжжя – на третину більше, ніж минулого року.

Але водночас постає новий виклик: як продати зерно, щоб отримати обігові кошти. Через те, що росія блокує роботу зернового коридору, ціни, за якими трейдери закуповують у фермерів, стрімко падають.

Алла Стоянова, директорка Департаменту аграрної політики, продовольства і земельних відносин Одеської ОВА:

Якщо ми, наприклад, в березні мали ціну на Дунаї на продовольчу пшеницю другого класу в дев’ять тире дев’ять двісті, дев’ять чотириста, навіть була пікова ціна, то сьогодні – сім тисяч гривень, сім з половиною – і таку ціну ще треба пошукати. Яка ціна буде на початку збирального сезону – я не знаю, але мені здається, нижча.

При цьому в області наразі достатньо сховищ для майбутнього врожаю. Також працюють державні та іноземні програми підтримки агросектору. На другий рік повномасштабної війни аграрії встигли адаптуватися до нових викликів, а настрій – оптимістичний, адже, як зазначають самі фермери, в сільському господарстві працюють люди сильні духом.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: