НОВИНИ

На Одещині фермери вирішували питання за допомогою зброї та тітушок

08.12.2021 17:17
BKxGhbiboVa8DfV9IoNiyEBifKSoRgZzQjsTkRLD

На Одещині власники двох фермерських господарств вже кілька років конфліктують між собою, через майно фермерських господарств та землю орендодавців. Традиційно, крім юридичних аргументів, у хід йдуть зброя та наймані «тітушки». Про це повідомляє kriminal.tv, пише agronews.ua.

Конфлікт розгорівся ще кілька років тому, коли місцевий фермер Петро Чебан звинуватив керівницю ТОВ «Злагода» Любов Стойкову в незаконному привласненні колективного майна господарства СВК«Кислицький». 

«Частину власності господарства Любов Стойкова порізала на брухт. Також вона не розраховувалася з пайовиками. У результаті було створено ініціативну групу, куди увійшли пайовики та висловили фермерці недовіру», — розповів фермер. 

Зі свого боку Любов Стойкова стверджує, що внаслідок підкупу пайовиків Петро Чебан із сином переманили у неї майже половину орендодавців, скоротивши в 3 рази кількість її земель на о. Кислицький. 

Крім того, вона звинувачує фермера у захопленні порома, який є єдиним способом перевезення техніки на острів. Хоча суд визнав право на пором за Петром Чабаном, але він туди не пускає техніку фермерки, позбавивши її можливості обробляти землі.

Наразі, суперечка триває, а фермери від доводів перейшли до застосування зброї та найманих вибивайл. Страждають від цієї ситуації прості пайовики, які виявилися заручниками протистояння.

Читайте також: В Україні розробляють новий бренд для ефективного виходу малих та середніх підприємств на міжнародний ринок.



Перегляди: 14
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: