АГРОРЕГІОНИ

На Одещині діяльність чиновників завдала державі збитків на більше ніж 35 млн грн

18.02.2022 15:01
chyely-6

СБУ продовжує комплексні заходи щодо захисту стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури нашої країни. Про це повідомляє ssu.gov.ua, пише agronews.ua.

У ході слідчо-оперативних дій на оборудках із державним майном викрито колишнє керівництво Одеського морського торговельного порту.

Посадовці надавали буксири портового флоту в оренду комерційним структурам за штучно заниженими тарифами. Протиправна діяльність чиновників завдала державі збитків на більше ніж 35 млн грн.

За даними слідства, у 2017-2018 роках двоє керівників держпідприємства налагодили механізм виведення у тінь бюджетних грошей на незаконному використанні суден торговельного порту. Встановлено, що вони надавали в оренду морські буксири представникам афілійованих підприємств під виглядом сервісних послуг.

При цьому, учасники схеми штучно занижували вартість тарифів на використання держмайна. Для реалізації схеми вносили недостовірні відомості до звітної документації.

За попередніми даними, фактичні витрати на техобслуговування, ремонт та заправку пальним буксирів у десятки разів перевищували визначену посадовцями орендну плату.

Наразі слідчі СБУ повідомили двом колишнім керівникам держпідприємства про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України, триває слідство для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до нього.

Читайте також: Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: