НОВИНИ

На Одещині зареєстрували спалах африканської чуми свиней

03.12.2020 10:02
585b3d9-achs--1-

На Одещині за межами населеного пункту села Кам’яне Савранського району на незареєстрованій фермі зафіксовано спалах африканської чуми свиней. Про це повідомляє пресслужба Роздільнянської районної державної адміністрації, пише agronews.ua.

«За повідомленням управління аграрної політики Одеської облдержадміністрації, 28 листопада 2020 за межами населеного пункту села Кам’яне Савранського району на не зареєстрованій фермі зафіксовано спалах африканської чуми свиней. Проведено дії з ліквідації вогнища захворювання», — йдеться в повідомленні.

У адміністрації наголошують, що керівники господарств з утримання свиней недостатньо приділяють увагу підтриманню належного рівня біобезпеки ферм, що є одним з чинників який негативно впливає на епізоотичну ситуацію в регіоні.

Нагадаємо, стало відомо, чи запровадять штрафи за неідентифіковану та незареєстровану сільгосптварину.

Депутати пропонують штрафувати громадян за порушення законодавства з ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин у розмірі від 15 до 50 НМДГ (від 255 до 850 грн).

А на Адміністратора Реєстру тварин, уповноважених осіб, посадових осіб — накладати штраф від 45 до 100 НМДГ (від 765 до 1700 грн).


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: