НОВИНИ

На Одещині викрили схему мінімізації митних платежів за сільгосптехніку

29.01.2019 16:30

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Одеській області припинили діяльність центру мінімізації митних платежів, через який було проведено операцій на суму понад 100 млн. грн. Про це повідомляє прес-служба ДФСУ.

У рамках розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 КК України було встановлено групу осіб, які надавали фізичним та юридичним особам послуги з ввезення на митну територію України сільськогосподарської техніки за заниженою митною вартістю.

Для реалізації злочинної схеми фігуранти створили низку підконтрольних компаній – імпортерів і підприємств нерезидентів та здійснювали пошук фізичних та юридичних осіб (в основному фермерів та фермерських господарств), які планували здійснити купівлю сільськогосподарської техніки за кордоном. Після цього звертались до них з пропозицією надання послуг з ввезення даної техніки за заниженою митною вартістю.

Досягнувши домовленості із клієнтом, організатор та учасники центру, використовуючи реквізити підконтрольних підприємств – імпортерів та нерезидентів, готували та надавали до митниці ДФС пакет документів (ЦМР, інвойси, сертифікати відповідності та інші документи) із завідомо недостовірними даними щодо митної вартості імпортованих товарів, тим самим занижуючи суму необхідних до сплати митних платежів.

Після завершення здійснення митних формальностей, імпортовані транспортні засоби фактично передавались замовникам із наданням їм необхідного пакету документів для реєстрації транспортного засобу та постановки на облік,  розрахунок за надані послуги проходив у готівковій формі без відображення у податковій та бухгалтерській звітності.

За результатами проведення розрахунків із замовниками, реалізація імпортованих ТМЦ  документально оформлювалась на  низку підприємств з ознаками «транзитності» для безтоварного формування податкового кредиту підприємствам реального сектору економіки.

Таким чином протягом 2018-2019 рр. загальний обсяг проведених через підприємства, які входили до «центру мінімізації митних платежів», імпортних операцій протягом 2018-2019 років склав  понад 100 млн гривень. Сума ймовірних  завданих державі збитків становить понад  7,8 млн. грн.

На підставі ухвал суду було проведено обшуки в офісному приміщенні та на автомобільній площадці, де вилучено 12 вантажних автомобілів марки „DAF”, 14 напівпричепів „KRONE” орієнтовною вартістю понад 10,5 млн. гривень, 33 автомобільні транзитні номери, печатки підприємств-нерезидентів, чорнові записи та фінансово-господарську документацію.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: