НОВИНИ

На Одещині у заповідній зоні влаштовують гонки на квадроциклах

26.03.2021 18:42
maxresdefault

Нахаби розважаються у заповідній зоні Національного природного парку “Тузлівські лимани” на квадроциклах. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє завідувач науково-дослідного відділу, доктор екологічних наук Іван Русєв, пише agronews.ua.

“Повна темінь на Тузлівської Амазонії нацпарка. Зі сторони Кордону Парка чути рев і гул техніки, яка іде по піщаному пересипу зі сходу. Проїжджає на високій швидкості заповідну зону під 100 км на годину”, – пише Русєв.

З його слів, почувши підозрілий гул, начальник відділу держохорони Парку, Віталій Дімов оперативно вирушає через заповідну зону НПП «Тузлівскі лимані». І бачить 12 одиниць квадрациклів. Було чоловік 15. Вони зупинились, тому що один з квадроциклів поламався. Відремонтувались і проїхали далі по пересипу повз прикордонників в сторону курорту «Катранка».

Начальник відділу держохорони зробив зауваження і запросив документи, які посвідчують особу, щоб скласти протокол. У відповідь порушники, використовуючи ненормативну лексику, почали ображати посадову особу Парку, погрожувати, штовхати та намагалися відібрати службовий відіореєстратор, на який здійснювалась відеофіксація спілкування.

“В результаті вчиненого правопорушення, території та об’єктам НПП «Тузлівські лимани» внаслідок проїзду по заповідній зоні та зоні регульованої рекреації 12 одиниць техніки завдано збитків на суму 1 533 000 (Один мільйон п’ятьсот тридцять три тисячі) гривень”, – зауважив Іван Русєв.

Нагадаємо, що на Волині знищують національний парк.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: