НОВИНИ

На Одещині створюють ягідно-садівнічій хаб

30.10.2019 17:54
сады7

Біляївська громада Одеської області збирається створити ягідно-садівничий хаб. Створення хаба дозволить в подальшому організувати або кооператив, або ж ягідний кластер. Про це повідомив Сергій Українець, директор компанії Greenland, яка входить в групу компаній TM FRUKTONA.

Даий інвестиційний проект у Біляївці передбачає вирощування ягід з наступною реалізацією в супермаркети Одеси і в цілому по Україні. Пізніше – створення комплексу післязбиральної доробки (охолодження і короткострокове зберігання ягід). Наступний етап – закладка кісточкових культур (черешня, персики, абрикос).

«Створення хабу дозволить в подальшому створити або кооператив, або ягідний кластер. Хаб – це місце, де люди зможуть отримати знання, досвід, ідеї, як перетворити неприбуткове сільське господарство в діючий агробізнес», – зазначає Українець.
Ідея полягає в тому, що підприємство на орендованих землях – у відкритому грунті і в закритих тунелях – буде вирощувати ягоди і дерева.

“Саме садівництво, ягідництво грає ключову роль в агробізнесі. Тому що це продукт з доданою вартістю для бюджету. На полях із зерновими культурами в тисячі гектар може працювати 4-5 людей протягом 2-3 місяців. У мене на одному гектарі працює 8-15 людей 8-9 місяців на рік”, – розповів директор компанії Greenland.

Перші висадки суниці плануються в 2020 році, восени вже почали готувати грунт, зайнялися підключенням всіх мереж, електрики, поливу і т. п. Роботу розпочато.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: