НОВИНИ

На Одещині створять органічний кластер

06.03.2021 14:39
63ef0df------------------------------------

Виробники органічної продукції Дунайського регіону планують об’єднатися в кластер з метою створення більш цікавих продуктів. Про це розповів  керівник ТОВ «Дунайський аграрій» Роман Дяжук під час урочистого відкриття Українського національного павільйону ORGANIC UKRAINE BUSINESS HUB на міжнародній виставці органічних продуктів BIOFACH eSpecial 2021, пише agronews.ua.

«Ми давно думаємо над створенням органічного кластеру для фермерів Придунав’я. В нашому регіоні, гадаю, добре б розвивалося направлення фрукти-овочі. Цікаво також б було інтегруватися з європейськими фермерами з Угорщини, Австрії, Болгарією, де також займаються вирощуванням органічної продукції», — завважує Роман Дяжук.

«Ділитися досвідом потрібно, адже той хто займається органікою в своїй сфері набув певної компетенції. Успіх в нинішніх економічних умовах — це диверсифікація, тому для того, щоб уникнути зайвих помилок і не витрачати час потрібно ділитися досвідом. Це — ключова річ», — впевнений генеральний директор ПП «Агроекологія» Гліб Лук’яненко.

Розповідаючи про проблематику ведення органічного виробництва на Одещині, Роман Дяжук відмітив, що в регіоні є проблема засухи, але виробники працюють над збільшенням площ під зрошенням.

Також він відмітив, що на відміну від інших багатьох областей, де органікам компенсують з обласного бюджету частину витрат за сертифікацію, в Одеській області коштів для органіки немає. При цьому Роман Дяжук зазначив, що значну допомогу аграрії отримують від проєкту UHBDP. В минулому році ТОВ «Дунайський аграрій» отримав грант на будівництво холодильних камер.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: