НОВИНИ

На Одещині проходить зустріч Голови Держводагенства та аграріїв

24.02.2021 14:00
0jWX-dzZmjg

Робочий візит Голови Держводагентства до Одеси проходить доволі насичено. Окрім участі у засіданні колегії Одеської ОДА, учора Валентин Шліхта також обговорив питання зрошення Одеської області на круглому столі з сільгоспвиробниками. Про це повідомляє пресслужба Державного агенства водних ресурсів України, пише agronews.ua.

На порядку денному стояли питання реформування водної галузі, проблем зрошення та перспективи аграрного розвитку у регіоні. Представників аграрного сектора найбільше схвилювало питання переходу до управління водними ресурсами за басейновим принципом та розмежування  функції управління водними ресурсами від функції управління інфраструктурою. На що Голова Держводагентства детально пояснив усі тонкощі та нормативні нюанси реформи, розповів про кроки, які вже зроблені в цьому напрямку.

У ході обговорення учасники круглого столу підняли питання проєкту Закону України «Про організації водокористувачів», впровадження якого дозволить на рівні меліоративних систем залучати інвестиції для їх розвитку та здійснювати управління такими системами. Палкі дискусії викликала також проблема гідротехнічної меліорації земель у регіоні. Адже саме зрошення тут зменшує негативний вплив несприятливих кліматичних умов на сільськогосподарське виробництво. Минулий аграрний сезон показав, що реальний урожай був лише там, де є зрошення.

У зв’язку з цим Валентин Шліхта розповів про наміри модернізувати наявні меліоративні системи в регіоні та повідомив, що наразі на території Одеської області до зрошення готується 114 тис. га землі. Але важливим чинником досягнення бажаного ефекту від проведених заходів є також зустрічна підтримка від аграріїв.

Насамкінець Валентин Шліхта вкотре наголосив, що лише тісна співпраця між усіма зацікавленими сторонами, — насамперед між державою та суспільством, між владою і бізнесом, — є ключовим фактором успіху в розвитку водної галузі.

Нагадаємо, що в Україні готуються до зрошувального сезону у 2021 році.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: