НОВИНИ

На Одещині порушник завдав рибному господарству збитків на понад 40 тис грн

11.02.2021 15:31
2

За допомогою сіток порушник впіймав 156 кг риби на понад 40 тис. грн збитків. Про це повідомляє пресслужба Державного агенства рибного господарства, пише agronews.ua.

10 лютого 2021 року під час рейду Одеським рибоохоронним патрулем спільно з Державною прикордонною службою України викрито грубе порушення Правил рибальства. Громадянин здійснював вилов водних біоресурсів з човна за допомогою заборонених знарядь – 3 од. сіток. У результаті незаконних дій йому вдалося добути 156 кг риби: короп – 128 екз., товстолоб – 5 екз. та лящ – 1 екз.

Інцидент стався на Дністровському лимані у Білгород-Дністровському районі Одеської області. Збитки, завдані рибному господарству, становлять 40 613 грн.

На особу оформлено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Крім того, для проведення слідчих дій на місце події викликано працівників Національної поліції. Наразі відкрито кримінальне провадження за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Заборонені знаряддя лову, човен та незаконно добуті водні біоресурси вилучено до рішення суду.

Нагадаємо, що в Україні зростає споживання раків та ракоподібних.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: