НОВИНИ

В Україні набуває популярності вирощування бейбі-овочів

25.02.2020 07:32
165387

Вперше бейбі-овочі набули широкого поширення в Японії у 60-х роках. Тоді ж було виведено багато нових видів бейбі-фруктів і овочів. Це було пов’язано з тим, що в Токіо, на той період, був 41% одиноких людей, яким було вигідніше купувати карликові аналоги звичайних овочів і фруктів. Для України бейбі-овочі поки що досить нова позиція асортименту. Про це пише на своїй сторінці у Facebook Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва.

Поступово бейбі-овочі і фрукти поширюються в різних країнах, отримавши загальносвітове визнання. Так, в Україні, на Одещині фермерське господарство почало вирощувати бейбі-базилік.

«Основні ринки збуту господарства — торгові мережі Одеси та HoReCa. На етапі збуту продукції фермерського господарства кооперується з приватним тепличним господарством із села Усатове (Біляївський район), яке спеціалізується на вирощуванні їстівних квітів, таких як шафран», — йдеться у повідомленні.

Наразі одеські тепличники розглядають можливість співпраці з мережею ресторанів у Києві. І це далеко не останнє новаторство фермерів.

«Наразі у господарстві організовують експериментальну ділянку для гідропоніки (без ґрунту, тобто на воді, що здобрена мікро- та мікроелементами), нарощують посівні площі, збільшуючи поверховість наявних стелажів, та готуються до сертифікації за системою «Органік Стандарт», —написав український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: